Την Παρασκευή  13/4/18 , ο χώρος του Ilion Plus στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για μια ιδιαίτερη γιορτή!

Τα Χνάρια γιορτάζουν τα 10α γενέθλια του γκρουπ (2008-2018) και κάνουν ¨ΦΑΣΑΡΊΑ¨ με τον καινούριο τους δίσκο, παρέα με παλιούς και καινούριους  φίλους επί σκηνής. Ο Blackduckradio και η Δήμητρα Σταμούλη ήταν εκεί για να γιορτάσει μαζί τους !!!

 

Οι πόρτες ανοίγουν και ο κόσμος προσπαθεί να γλιστρήσει στο χώρο για να πάρει τη θέση του. Η σκηνή έχει στηθεί και τα decks υποδέχονται τον dj Le Fou για να ζεστάνει το κλίμα με ήχους Hip Hop όπως εκείνος μόνο ξέρει, έπειτα δίνει τη σκυτάλη στον dj Mysterons ο οποίος έκανε ταξίδι αστραπή από την Πολωνία για να μοιραστεί τη σκηνή με τους φίλους του και να αφήσει τα σκράτς του να ξεχυθούν στο χώρο… Τα φώτα στη σκηνή δυναμώνουν και ήρθε η ώρα οι λύκοι να πάρουν τα μικρόφωνα στα χέρια τους.

 

Πρώτα εμφανίζεται ο DJ Moya και το κοινό του επιφυλάσσει ένα θερμό χειροκρότημα, έπειτα ακολουθεί ο Brak και ο Onaxis με τα μικρόφωνά  τους , για να μας πουν ότι ¨είμαστε εδώ¨ με ¨ανάσες στην ερημιά¨ και ανοίγουν το μπαούλο των στιγμών να ξεδιπλώσουν επί σκηνής 10 χρόνια κοινής πορείας ,σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στη μουσική.

Αυτό μας το δηλώνουν μέσα από το κομμάτι ¨δεν έχουν πλάκα¨ και το στίχο: «Τόπο ρε στα νιάτα , το hip hop να αγαπάτε». Και με φωνές διαπεραστικές συνεχίζουν ότι : «Δεν είναι ο κόσμος μικρός αλλά εσύ ζεις εντός, και απ’το μικρόκοσμο σου εγώ επιλέγω να είμαι εκτός». Και κάπου στη μέση της γιορτής με μια μάσκα και φωτιά, μας έκαναν να δούμε καθαρά τη φλόγα στα μάτια τους και τη φωνή τους να γίνεται ένα με το κοινό!

Ήρθε η ώρα να υποδεχτούν τους Lyrical Punishment που με τη δυναμική τους και το στίχο τους συνέχισαν να ξεσηκώνουν το κοινό. Σειρά τώρα έχουν οι Fer de lance με την ενέργειά τους και ήχους  hip hop,dub/reggae. Συνεχίζουμε με Λόγος Τιμής ,κάτι περίεργα παιδία ,με στίχο βγαλμένο από τις γειτονιές των Δυτικών προαστίων. Και κλείνουμε τους καλεσμένους της βραδιάς με τον Νικόλα (Ονειρολάγνοι) να μας προπαγανδίζει για την ελευθερία!!! Όλα τα παιδιά που έπαιξαν έδωσαν  παλμό και ένταση στην βραδιά και μαζί με τους οικοδεσπότες, έκαναν τον φιλόξενο χώρο του Ilion Plus να θυμίζει κάτι από τις παλιές όμορφες μέρες.

 

Και σαν επίλογο αυτής της όμορφης βραδιάς έχουμε να αναφέρουμε ότι ήταν ένα live αντάξιο της πορείας που έχουν τα Χνάρια στον μουσικό χάρτη εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια! Αναμνήσεις  μέσα από τις παλιές ρίμες και επιθυμίες από τις πιο πρόσφατες στιχομυθίες, τα Χνάρια ήταν, είναι και θα είναι εδώ μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμα να μας αφηγούνται ότι :

«Είμαστε εδώ, ναι, όλοι εδώ.

Σαν τη βροχή που πέφτει

και ενώνει γη και ουρανό.

Είμαστε εδώ, ναι, ξανά εδώ,

παρέα θα το ανέβουμε το 5ο μας βουνό.

Είμαστε εδώ, ναι, όλοι εδώ.

Τα ποτήρια ψηλά γιατί γιορτάζω και κερνώ.

Είμαστε εδώ, ναι, ξανά εδώ.

Αφήνω Χνάρια ακολουθείς και

είναι τίγκα το σκηνικό..»

 

Για τον www.blackduckradio.gr

Δήμητρα Σταμούλη

 

Photo shooting: Ματέο  Παρασκευάς