Ο Άλεξ Καββαδίας στον www.blackduckradio.gr και τον Γιάννη Κομπότη

Ο Άλεξ Καββαδίας επιστρέφει δυναμικά με ολοκαίνουριο τραγούδι με τον τίτλο «Abnormal”.

Ένα τραγούδι που κρύβει ένα μήνυμα κατά του bullying. Ένα τραγούδι που εκφράζει το σεβασμό που πρέπει να νιώθει ο άνθρωπος προς τον άνθρωπο. Γιατί αν δεν μάθουμε να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα που κρύβουμε μέσα μας, τότε είμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε στάσιμοι. Άλλωστε ποιος μπορεί να ορίσει το διαφορετικό; Κανείς.

 

Το “Abnormal”, οπτικοποιήθηκε, με τη συμμετοχή της Δήμητρας Ματσούκα σε ένα ρόλο- έκπληξη. Εκφράζει την κοινωνία σε όλες της τις εκφάνσεις. Μπορεί να σε αγκαλιάσει, μπορεί και να σε καταπιεί.

Εμείς ως www.blackduckradio.gr αγκαλιάζουμε το τραγούδι αυτό και τη διαφορετικότητα του καθενός και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Άλεξ Καββαδίας.

Πώς σου γεννήθηκε η ιδέα για το τελευταίο σου τραγούδι, “abnormal”; Εσύ ο ίδιος έχεις υποστεί μπούλινγκ ή έχεις βιώσει το ρατσισμό;

Ναι, δυστυχώς έχω βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη και άδικη θέση και αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησα να μιλήσω για το bullying μέσω του τραγουδιού. Να περάσω το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας του άλλου.

Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από την Αυστραλία και να ζήσεις μόνιμα στην Ελλάδα, ειδικά αυτήν την περίοδο της κρίσης;

Ήρθα στην Ελλάδα πολλά χρόνια πριν την κρίση , αλλά θα το έκανα ξανά ανεξαρτήτου οικονομικής κρίσεως.

-Η κρίση θεωρείς ότι είναι οικονομική και πολιτική ή έχει επηρεάσει και τη τέχνη;

Η κρίση είναι σε κάθε επίπεδο και δεν θα γλίτωνε δυστυχώς η τέχνη από αυτό. Το δυστύχημα στην τέχνη είναι πως μας εμποδίζει να δουλέψουμε όπως ονειρευόμαστε, να παρουσιάσουμε τις δουλειές μας όπως ονειρευόμαστε και όλα τα συνεπακόλουθα. Το ευτύχημα είναι πως οι καλλιτέχνες κουβαλούν την τέχνη μέσα στη ψυχή τους κάτι που δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς.

-Σου λείπει η Αυστραλία και αν ναι τι σου λείπει από εκεί;

Από την Αυστραλία το μόνο που μου λείπει είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των πολιτών είτε βρίσκονται σε ανάγκη, είτε όχι.

-Οι Έλληνες έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου ή είμαστε ακόμα πίσω σε αυτό;

Θεωρώ πως είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι και έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας, για να τα καταφέρουμε.

 

-Ποιος καλλιτέχνης θεωρείς ότι σε έχει σημαδέψει περισσότερο;

Δεν θα μπορούσα να κατονομάσω έναν και μόνο.. έχω από πολλούς καλλιτέχνες επιρροές , είτε μουσικές , είτε ως περσόνες, είτε ως σκηνική παρουσία.

 

-Είσαι ένας πολυδιάστατος άνθρωπος που ασχολείται με πολλά πράγματα. Τι θεωρείς ότι σε εκφράζει περισσότερο;

Με ότι καταπιάνομαι καλύπτει το καθένα και μια εσωτερική μου ανάγκη έκφρασης. Σίγουρα όμως το τραγούδι κατέχει περίοπτη θέση στην καρδιά μου.

-Έχεις ανοίξει συναυλία της Lady Gaga και από την άλλη έχεις συνεργαστεί και με τον Ψαραντώνη. Τι απόλαυσες περισσότερο;

Ήταν δύο σπουδαίες συνεργασίες και ιδιαίτερα τιμητικές για μένα, τις οποίες απόλαυσα εξίσου. Δύο μεγάλα στοιχήματα για τα οποία νιώθω  πάρα πολύ τυχερός.

-Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Νέα τραγούδια, live sessions και νέες εκπλήξεις!

 

-Μια ευχή για τους ακροατές του www.blackduckradio.gr

Να ακούτε πολλή μουσική, να σας αγαπάτε και να παλεύετε κάθε μέρα για τα όνειρά σας!

Fb: AlexKavvadias

 

Για τον Blackduckradio

Γιάννης Κομπότης