Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ WWW.BLACKDUCKRADIO.GR ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΜΠΟΤΗ

 

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης δε χρειάζεται συστάσεις. Ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς που έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική σκηνή με τη γραφή του αλλά και την παρουσία του γενικότερα στο εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ντράμερ και στιχουργός του εξαιρετικού σχήματος των Ενδελέχεια, από τα πιο θρυλικά και καταλυτικά σχήματα της ελληνόφωνης ροκ σκηνής και μετέπειτα δημιουργός και ερμηνευτής του συγκροτήματος Ευδαίμονες. Έχει στιγματίσει με τα τραγούδια του πολύ κόσμο και με τη γενικότερη παρουσία και το ήθος του, αποτελεί ένα κόσμημα για τον καλλιτεχνικό τόπο της Ελλάδας.

 

Ας δούμε τι είπε στον Γιάννη Κομπότη και τον Blackduckradio

 

 

Πότε ξεκίνησες να καταλαβαίνεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη μουσική;

Η μουσική με γοήτευσε σε πολύ μικρή ηλικία, σίγουρα προσχολική, ίσως στα 3-4 μου χρόνια. Από τότε είχα πολύ στενή σχέση μαζί της μέχρι που στα πρώτα εφηβικά μου χρόνια ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω δικά μου τραγούδια.

Ποιοι είναι οι μουσικοί που σε επηρέασαν;

Ο Bob Dylan, o Tom Waits, o Μάρκος, ο Τσιτσάνης, η ελληνική μουσική παράδοση, η μαύρη μουσική, η προκλασική, ο ροκ τρόπος κοπανήματος των οργάνων.

Στην Ελλάδα της κρίσης, σε πολλά επίπεδα, η τέχνη ανθίζει ή παρασύρεται στη γενική μετριότητα;

Ακούω και βλέπω πολύ καλά πράγματα που όμως δεν έχω καμία δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλα ακροατήρια και αυτό είναι λυπηρό για να μην πω δρομολογημένο.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;

Η καθημερινότητα, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, η φύση, η πόλη, οι ανθρώπινες σχέσεις, οι φανταστικοί μου ήρωες, η κοινωνία, η ιστορία.

Εκτός από το δισκογραφικό επίπεδο έχεις ασχοληθεί και με τη συγγραφή. Τι σε οδήγησε εκεί και τι να περιμένουμε σε αυτό το κομμάτι στο μέλλον;

Η αλήθεια είναι ότι με οδήγησε η ανάγκη να γράψω μεγαλύτερα κείμενα από εκείνα των τραγουδιών. Αυτό ξεκίνησε ως αυτοκάθαρση και συνεχίστηκε. Ήδη ασχολούμαι με το σενάριο μιας ταινίας και με ένα θεατρικό κείμενο.

 

” Ακούω και βλέπω πολύ καλά πράγματα που όμως δεν έχω καμία δυνατότητα

πρόσβασης σε μεγάλα ακροατήρια και αυτό είναι λυπηρό για να μην πω δρομολογημένο “

 

Ποια είναι τα ακούσματα σε ανατρέχεις πιο συχνά; Ροκ, λαϊκά, παραδοσιακά;

Έχει να κάνει με τη στιγμή, σε τραπέζι με φίλους στο σπίτι ξεκινάω με τζαζ και καταλήγω σε ρεμπέτικα και σε κρητικά. Όταν είμαι μόνος και έχω διάθεση να ακούσω κάτι πηγαίνω σε πιο σύγχρονα ακούσματα ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα.

Αν μπορούσες να πιεις ένα ποτό με οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν είναι εν ζωή, ποιος θα ήταν αυτός;

Ο Παπαδιαμάντης. Θα μπορούσα να τον ακούω μέρες ολόκληρες να μου διηγείται ιστορίες του παλιού καιρού.

Εργάζεσαι και ως μουσικός εκπαιδευτής σε ομάδες του ΚΕΘΕΑ. Θες να μας πεις δυο λόγια γι αυτό;

Βρίσκομαι στη συγκεκριμένη θέση σχεδόν 25 χρόνια, μπορώ να πω με σιγουριά πως όλα είναι μέσα στο μυαλό, όλα είναι θέμα απόφασης και πίστης στον εαυτό σου. Η βοήθεια ενός κοντινού ανθρώπου είναι απαραίτητη.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Nέα ψηφιακά single θα ανεβαίνουν κατά καιρούς στο κανάλι μου στο Youtube “Dimitris Mitsotakis official”. Η συνεργασία μου με τον Παναγιώτη Κατσιμάνη θα συνεχιστεί σε επίπεδο δημιουργικό και συναυλιακό, καθώς και οι εμφανίσεις μου με τον Γρηγόρη Κλιούμη. Με τους Ρε Καντίνι με βλέπω για πολλά χρόνια ακόμα. Όσον αφορά στα σεναριακά μου γραψίματα τα είπαμε παραπάνω.

 

” Όταν κάνεις όνειρα

να μην ακούς κανένα. “

 

Τελικά κιθαρίστας ή ντράμερ;

Τραγουδοποιός και συγγραφέας. Τα τελευταία 7 χρόνια και τραγουδιστής. Όλα όμως τα παραπάνω τα κάνω με το σκεπτικό του ντράμερ!

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους ακροατές του www.blackduckradio.gr ;

… όταν κάνεις όνειρα να μην ακούς κανένα.

 

FB Page: Δημήτρης Μητσοτάκης / Dimitris Mitsotakis

Youtube : Dimitris Mitsotakis Official

 

Για τον www.blackduckradio.gr

Γιάννης Κομπότης