” Μικρές πινελιές στους BEGGARS, θεωρώ πως δεν υπάρχουν. Μόνο απλό Rock ‘N’ Roll “

Οι Yannis Passas (Vox/Guitars), Chili (Bass) και Angelos Tanis (drums) κοινώς οι BEGGARS, πριν ηχογραφήσουν το πέμπτο album τους, δίνουν συνέντευξη στον www.blackduckradio.gr και την Βάσια Ρασέλα.

 

Blackduck:  Παιδιά καλησπέρα, κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ρωτήσω ως γυναίκα, πώς και πότε τρεις ωραίοι τύποι σαν εσάς βρέθηκαν μεταξύ τους και δημιούργησαν τους   Beggars ;

Beggars: Καλησπέρα Βάσια! Οι BEGGARS δημιουργήθηκαν το 2009 από τις στάχτες προηγούμενου συγκροτήματος όπου είχαμε γνωριστεί με τον Γιάννη. Στη συνέχεια ύστερα από αναζήτηση για drummer βρήκαμε τον Άγγελο και έκλεισε η τριάδα.

 

Blackduck:  Είσαστε από τις λίγες μπάντες που έχουν καταφέρει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κυκλοφορήσουν τόσα πολλά albums. Ποιο το μυστικό της αστείρευτης έμπνευσής σας?

Beggars: Δεν υπάρχει κανένα μυστικό καλώς ή κακώς. Τα κεφάλια μέσα, δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνουμε με όποιο κόστος.

” Δεν υπάρχει κανένα μυστικό καλώς ή κακώς.

Τα κεφάλια μέσα, δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνουμε με όποιο κόστος.”

 

Blackduck:  Μου αρέσει ιδιαιτέρως το σαξόφωνο στα κομμάτια σας ”Rita” και ”Not my war”. Στοιχείο, που κατά την προσωπική μου άποψη ταιριάζει απόλυτα με το πρώτο σας όνομα ”Beggar’s Blues Diary”… Ποιες είναι οι μικρές πινελιές που κάνουν τους ”Beggars” ξεχωριστούς στα αυτιά μας?

Beggars: Ας πούμε στο σημείο αυτό ότι το όνομα έγινε BEGGARS ύστερα από “απαίτηση” του κόσμου…. Ο κόσμος που ερχόταν στις συναυλίες μας ήταν εκείνος που μας φώναζε εξ αρχής BEGGARS, οπότε και αποφασίσαμε να κρατήσουμε το δυνατό συνθετικό του Beggar’s Blues Diary. Όσον αφορά το σαξόφωνο στα “Rita” και “Not My War” ήταν προσθήκη η οποία “βγήκε”στον Γιάννη μιας και εκείνος γράφει στίχους και μουσική στα τραγούδια μας.

Μικρές πινελιές στους BEGGARS θεωρώ πως δεν υπάρχουν. Μόνο απλό Rock ’n’ Roll.

 

Blackduck:  Το 2ο album σας είναι το μοναδικό που κυκλοφορήσατε σε βινύλιο. Είναι το ”the Truth” το αγαπημένο ”παιδί” σας?

Beggars:  Το “The Truth” είναι το 2ο μας album αλλά όχι και το μοναδικό που κυκλοφόρησε σε βινύλιο… Ακολούθησε το “Desperate Rock ‘N’ Roll” σε CD και βινύλιο, ενώ επιφυλασσόμαστε ότι και το επόμενο, 5ο μας album, θα κυκλοφορήσει και αυτό σε βινύλιο . Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι αγαπάμε κάποιο album περισσότερο από τα άλλα… Το καθένα έχει τις αρετές του…

Το 2016 θα μας αποχαιρετήσει με το  album ” It’s all about Rock ‘N’ Roll (2010- 2015) ” … Πώς έγινε η επιλογή των κομματιών για την -ας μου επιτραπεί η έκφραση- συλλεκτική αυτή δουλειά σας? Είναι το ”It’s all about Rock ‘N’ Roll” η μουσική ταυτότητα των Beggars?

Beggars: Το “It’s All About Rock ‘N’ Roll 2010-2015” όπως είπες και εσύ θα μπορούσε να αποτελέσει την μουσική ταυτότητα των BEGGARS από το 2010 έως και σήμερα. Περιλαμβάνει τραγούδια που ξεχώρισαν από την δισκογραφία μας, τα singles αν μπορείς να το πεις έτσι… τραγούδια που ο κόσμος ζήτησε επανειλημμένα στα live μας… τον φόρο τιμής μας στον Lemmy, “Chief Commander 1945/2015” και μία νέα version του “Dove” από το 1ο μας album “Back To Basics…”.

 

Blackduck:  Καινούργιο κομμάτι  που επιβεβαιώνει την ευαίσθητη πλευράς σας, το “Chief Commander” -φόρος τιμής στον Lemmy.

Beggars:  Είναι το τραγούδι που επιβεβαιώνει την αγάπη μας για τον Lemmy Kilmister και ό,τι ακολουθεί το όνομα αυτό. Συνεπώς δεν θα μπορούσαμε να μην τον αποχαιρετήσουμε παρά με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο και επιλέξαμε την μουσική.

 

Blackduck: Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε για τα μελλοντικά σας σχέδια όσον αφορά τη δισκογραφία αλλά και τις περιοδείες σας…

Beggars: Τελειώσαμε τις συναυλίες μας για το 2016 στο 8Βall στην Θεσσαλονίκη και το επόμενό μας προγραμματισμένο live είναι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο An Club στα Εξάρχεια. Μέχρι τότε το πλάνο λέει: ηχογράφιση του 5ου μας album…

 
Facebook Page : BEGGARS
Twitter : BEGGARSgr
Music : BEGGARS MUSIC
Επικοινωνία Τύπου : beggarsofficial@gmail.com

Για τον BlackDuckRadio 
Βάσια Ρασέλα

www.blackduckradio.gr