Ξεκίνησαν από ένα acoustic trio γύρω από ένα γιουκαλίλι και έφτασαν να είναι ένα πενταμελές πλήρες σχήμα. Ο ήχος τους ασυνήθιστος όπως και το στυλ τους. Πάμε να γνωρίσουμε τους Bubble Bobble και να δούμε τι μας είπαν για όλα και φυσικά για το Rock N Roll.

Καλησπέρα. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το artwork  σας και φυσικά το όνομα σας. Πώς προέκυψαν;

Καλησπέρα, το όνομα μας προέκυψε από το ομώνυμο retro arcade game “Bubble Bobble” στο οποίο είχαμε αφιερώσει πολλές ώρες της παιδικής μας ηλικίας. Το οποίο όλοι τότε το λέγαμε ‘’μπούμπλε μπούμπλε’’ και έχει καθιερωθεί ατύπως να το λέμε ακόμα και σήμερα έτσι…Για το artwork μας υπεύθυνος είναι ο Στράτος ο οποίος είναι  γραφίστας και σχεδιάζει ευφάνταστες και χιουμοριστικού στυλ αφίσες…

 

Ξεκινήσατε από ένα acoustic trio και σιγά σιγά η μπάντα μεγάλωσε. Μιλήστε μας λίγο για τα μέλη του γκρουπ.

Ναι ξεκινήσαμε ως τρίο:  γιουκαλίλι, ακουστικό μπάσο και τύμπανα αλλά σύντομα καταλάβαμε ότι όλο αυτό, επειδή υπήρχε η σπίθα, έπρεπε κάπως να εμπλουτιστεί…. Αυτό που χρειαζόταν ακριβώς λοιπόν μετά από κάποιους πειραματισμούς το βρήκαμε ενσωματώνοντας πλήκτρα, 2η φωνή και φλογέρα…. Και ευτυχώς υπήρχε σε όλους Η ίδια τρέλα…. Κι έτσι δέσαμε. Οπότε το τωρινό line up μας είναι :  Νατάσα φλογέρα και φωνή, Νίκος τύμπανα και φωνή οπότε θυμάται και τον βολεύει, Γιώργος μπάσο, Βαγγέλης πλήκτρα και Στράτος γιουκαλίλι και φωνή.

Ουσιαστικά η μπάντα δεν έχει κιθάρες. Βασική θέση έχει το γιουκαλίλι. Πώς προέκυψε;

Όπως και ολόκληρη η μπάντα όλα ξεκίνησαν από μια πλάκα.. Έχοντας πέσει στα χέρια μας ένα γιουκαλίλι ξέραμε ότι κάτι πρέπει να φτιάξουμε με αυτό το ιδιαίτερο οργανάκι. Πήραμε λοιπόν το attitude του rock N roll, το κολλήσαμε σε ένα  όργανο που για εμάς θύμιζε πάρα πολύ μπαγλαμά και το φέραμε στα δικά μας ακούσματα…. Ένα πάντρεμα δηλαδή ήχων και ακουσμάτων. 

 

Τί σημαίνει για σας το Rock N Roll;

Το Rock N roll είναι η βάση μας… ο πυρήνας… Ο κοινός παρονομαστής που μας έφερε κοντά. Και οι 5 μας αυτό έχουμε να μας ενώνει. Από κει και πέρα έρχεται όλο το υπόλοιπο. Ιδέες, επιρροές, απόψεις και πάνω σε αυτό στήνουμε ότι θέλουμε να περάσουμε. 

 

Βλέπουμε ότι στις συναυλίες σας πλέον έχετε σταθερό κοινό που σας υποστηρίζει. Είναι στόχος της μπάντας να δημιουργήσει μια κολεκτίβα γύρω της;

Στόχος μας είναι όποιος έρθει σε λαιβ μας να περάσει καλά, να χορέψει και να καταλάβει ότι όλοι το ίδιο χρειαζόμαστε. Κάποια διέξοδο από την καθημερινότητα και από αυτά που μας απασχολούν. Αν αυτό καταφέρει να δημιουργήσει μια κολεκτίβα καλώς. Αν καταφέρει να διασκεδάσει έστω και 5 ανθρώπους πάλι καλώς. Το ζητούμενο είναι να διασκεδάζουμε και αυτό είναι κάτι που για εμάς ξεκινάει από τις πρόβες κιόλας. Όσοι έχουν παρευρεθεί σε πρόβες μας το γνωρίζουν πολύ καλά. Να γλεντάμε θέλουμε και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια.

 

Ποια είναι η γνώμη σας για την εμπορευματοποίηση της μουσικής και την εκμετάλλευση από πολιτικά κόμματα;

Είναι κάτι στο οποίο εμείς δεν ανήκουμε. Η εμπορευματοποίηση είναι μια τεράστια κουβέντα και δύσκολα θα μπορέσουμε να την αναλύσουμε εδώ και σίγουρα όντας ένα γκρουπ 5 ατόμων δεν μπορεί να δοθεί μια και μόνο απάντηση. Όσων αφορά όμως την εκμετάλλευση από πολιτικά κόμματα εμείς το μόνο που θα πούμε είναι ότι σα γκρουπ λειτουργούμε απόλυτα ελευθεριακά και άμεσοδημοκρατικά. Όποιος μπορεί να το υποστηρίξει όλο αυτό είναι μαζί μας κι εμείς μαζί του… Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αγγίζουν

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Να παίζουμε μουσικές, να περνάμε όμορφα, να είμαστε καλά μεταξύ μας και να χορεύουμε με όσους γουστάρουν να χορεύουν με τις μουσικές που κάνουμε.

Στοιχεία επικοινωνίας:

FBBubble Bobble

Instagram: bubblebobble.band

 

Για τον Blackduckradio

Κουβάρας Γιώργος.