Η Σtella στον www.blackduckradio.gr

Με αφορμή την κυκλοφορία του “The Race” ο Γιώργος Κουβάρας είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με την Σtella, για λογαριασμό του Blackduckradio.

BD: Ήταν 2015 αν θυμάμαι καλά όταν πρώτο άκουσα στο ραδιόφωνο το Picking Words. Λίγο το κοφτό riff με το delay, λίγο το μπάσο που έτεινε να πικάρει, λίγο η φωνή που δεν ήξερες αν είναι Ελληνίδα ή όχι, το έκαναν το αγαπημένο μου για καιρό. Αλήθεια πόσο διαφορετική είναι η Σtella του 2015 με την Σtella του σήμερα;

Σtella: Αρκετά θα έλεγα, ευτυχώς με τα χρόνια μαθαίνει κανείς και αυτό κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, τις περισσότερες φορές. Τα ίδια πράγματα αγαπάω και τα καινούρια που μαθαίνω συμπληρώνουν ένα πάζλ στο κεφάλι μου. Αυτό δείχνει την κατεύθυνση κάθε φορά στο πως θα προχωρήσω.

BD: Στο σήμερα λοιπόν έχουμε το “Samba” και το “The Race” με διαφορετική εταιρία πλέον. Θες να μας πεις 2 λόγια γι’ αυτά και για το τι θα ακολουθήσει;

Σtella:Είμαι πολύ χαρούμενη για τις δυο αυτές κυκλοφορίες στην –Καναδική- Arbutus Records.
Με την Arbutus συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε τον Ιανουάριο του 2019, είναι μια φανταστική εταιρία και ένα όνειρο για εμένα. Μετά από το “Samba” και το “The Race”, θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του 3ου μου άλμπουμ στα τέλη του Οκτώβρη 2019.

BD: Νιώθεις ότι παίρνεις ένα καινούργιο ρίσκο;

Σtella: Όχι κανένα ρίσκο δεν παίρνω, νιώθω σίγουρη για ότι έρθει από εδώ και στο εξής.

BD: Σε όλη την πορεία τη καριέρας σου, διακρίνω μια DIY διάθεση, η οποία ωστόσο είναι πολύ πετυχημένη και αυθεντική. Π.χ. γράφεις στίχους, μουσική, ζωγραφίζεις, συμμετέχεις στην μίξη, κάνεις εξώφυλλα και πρόσφατα αναλαμβάνεις και την σκηνοθεσία των video. Θεωρείς ότι είναι δύσκολο να δώσεις στον άλλο να καταλάβει αυτό που θες για να έρθει το  τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείς ή απλά εκφράζεσαι καλύτερα έτσι.

Σtella: Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί απλά μπορώ να τα φανταστώ. Ξέρω πως θέλω να είναι ένα κομμάτι, ένα εξώφυλλο, ένα βίντεο. Όλα συνδέονται και τα αντιμετωπίζω ως ένα πράγμα.
Συνήθως, όταν αυτά έχουν μια συνοχή τότε το μήνυμα περνάει προς τα έξω, ευκολότερα και αβίαστα.

BD: Αν δεν είχες την πορεία που έχεις ως τώρα, πιστεύεις ότι θα τα είχες παρατήσει; Ήταν η μουσική η μοναδική σου επιδίωξη;

Σtella: Η πορεία που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι κάνω αυτό που θέλω (ευτυχώς), με μεγάλη χαρά και αγάπη, και περνάω φανταστικά κατά τη διάρκεια.
Δεν θα παρατούσα ποτέ τη μουσική, ακόμα και αν την έκανα μόνη μου σε μια σπηλιά.

BD: Είσαι σε μια μεγάλη σκηνή σε ένα μεγάλο φεστιβάλ και μόλις έχει τελειώσει το live. Κατεβαίνεις τα σκαλιά πίσω από την σκηνή για να φύγεις. Πώς νιώθει εκείνη την ώρα;

Σtella: Συνήθως θέλω να ξανανέβω, γιατί τα slot στα φεστιβάλ είναι μικρά και πάνω που έχεις πάρει φόρα σε κατεβάζουν.

BD: Αλήθεια ποια είναι η πιο δύσκολή συναισθηματικά στιγμή ενός καλλιτέχνη;

Σtella: Όλοι οι άνθρωποι έχουν δύσκολες συναισθηματικές στιγμές, δεν διαφέρουν πολύ από του καλλιτέχνη.

BD: Αγαπημένο σου “Gear” ; Κάτι που δε θα άλλαζες ποτέ δηλαδή (κιθάρα, ενισχυτής, πεταλάκι κτλ)

Σtella: Μόλις αγόρασα τον πρώτο μου ενισχυτή κιθάρας, έναν Rolland Jazz Chorus και όντως, δεν θα τον αλλάξω ποτέ. Είναι τέλειος….

 Σtella:
FB: https://www.facebook.com/stellawithasigma/ 
Site: http://www.stellawithasigma.com

Για τον Blackduckradio
Κουβάρας Γιώργος

«
»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *