Τηλεφωνική παρέμβαση της συνέλευσης αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό www.blackduckradio.gr

Ηχητικό απόσπασμα

Την Παρασκευή 05/03/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική παρέμβαση από την συνέλευσης αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό www.blackduckradio.gr

Εδώ θα βρείτε το κείμενο και το ηχογραφημένο απόσπασμα.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο επαναστάτης κομμουνιστής Δ. Κουφοντίνας, διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί. Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.
Η συγκεκριμένη μεταγωγή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου-τερατούργημα του Υπουργείου
Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εκτός από τις φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, προβλέπει και μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δικαιώματα που δεν παραχωρήθηκαν, αλλά αποτελούν κεκτημένα αγώνων από δεκάδες αγωνιστές/τριες και αξιοπρεπείς κρατούμενους/ες που τα διεκδίκησαν, βάζοντας οδόφραγμα τα σώματα τους, αντικρίζοντας θαρρετά το τέρας του σωφρονισμού στα μάτια.
Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα
Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους
Συνέλευση Αλληλεγγύης Αθήνας στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Ο Δ. Κουφοντίνας συμπληρώνει σήμερα 57 μέρες απεργίας πείνας και 11 μέρες απεργία δίψας, απαιτώντας το αυτονόητο. Απαιτώντας δηλαδή από το περίφημο… “κράτος δικαίου” να εφαρμόσει τον εκδικητικό φωτογραφικό νόμο, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε για να τον απομακρύνει από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, και που στη συνέχεια καταπάτησε, μετάγοντας τον στις φυλακές Δομοκού και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, ως όφειλε. Χθες, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συνεχάρη για τη μέχρι τώρα στάση της την κυβέρνηση, ενώ σήμερα οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο απεργός πάσχει πλέον από οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεκινήσει ένα παιχνίδι βεντέτας προς το πρόσωπο του επαναστάτη-απεργού πείνας και τον κόσμο που στέκει αλληλέγγυος στον αγώνα του.
Ανέκαθεν οι κρατούμενοι, όπως και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αντιμετωπίζονταν από το κράτος με τους πιο εξευτελιστικούς όρους, αδιαφορώντας για τις συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης τους, αδιαφορώντας, στην ουσία, για τις ίδιες τους τις ζωές. Σήμερα, και με υπέροχη αφορμή τη δήθεν προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας, υπάρχει γενίκευση της θέσης αυτής. Πέρα απ’ όσους και όσες είναι στα κελιά, πέρα από τους έγκλειστους των κέντρων κράτησης. Απρόκλητη επιβολή μιας αυταρχικής και απάνθρωπης “κανονικότητας”, για το σύνολο του πληθυσμού. Μέσα κι έξω απ’ τα κελιά, μέσα κι έξω απ’ τα κλουβιά.
Το “κράτος δικαίου”, λοιπόν, είναι εδώ για να εκτελέσει εκδικητικά τον Δ. Κουφοντίνα. Και πιο πέρα, είναι εδώ για να καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας, κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν το ανάχωμα, την αχτίδα φωτός και ελπίδας απέναντι στη μανία της κρατικής επιβολής, τη μανία της κρατικής εξουσίας, απέναντι σε αυτόν τον δυστοπικό κόσμο που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Η αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα σε κάθε γωνιά της χώρας από τον κόσμο του αγώνα και όχι μόνο, μπορεί και πρέπει να είναι άλλη μία απάντηση απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα.
Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές
Αναρχικοί/ες Λιβαδειάς

“…δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.”
(Απόσπασμα από τη δήλωση έναρξης της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, φυλακές Δομοκού, 8/1/2021)

«
»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *